Zwangerschap en bevalling

Zwangerschappen en bevallingen kunnen hele mooie ervaringen zijn. Toch gaan ze regelmatig gepaard met zwangerschapskwaaltjes of misschien kun je bepaalde medicijnen tijdelijk niet gebruiken door de zwangerschap of borstvoeding. Soms loopt een zwangerschap of bevalling totaal niet zoals je gehoopt had en blijft ook daarna die roze wolk ook weg. Als je zwanger bent of borstvoeding geeft mag je een hoop dingen niet, maar gelukkig is EFT iets wat wel kan! Natuurlijk ga je geen jeugdtrauma’s oprakelen terwijl je zwanger bent want je baby krijgt wel wat van het proces mee maar als er dingen zijn waar je last van hebt kun je die heel gemakkelijk verlichten of oplossen met EFT. Denk bijvoorbeeld aan:

  • zwangerschapsmisselijkheid
  • vermoeidheid
  • hoofdpijn
  • stress
  • angst voor naalden
  • angst voor bevalling
  • moeite met controles door (seksueel) misbruik
  • schuldgevoelen tegenover de baby
Ook tijdens de bevalling kan EFT helpen een positieve mindset te houden en de pijn dragelijk te houden. In een aantal sessies leer je de techniek zodat je die zelf ook kunt toepassen. Of loop je over tijd en loop je daar tegen bepaalde dingen aan kunnen we op korte termijn een sessie inplannen. Bel of whatsapp hier bij voorkeur over dan reageer ik zo snel mogelijk.
Traumatische bevalling
 
Soms verloopt een bevalling niet zoals je had gehoopt, in andere gevallen kan een bevalling zelfs een traumatische ervaring zijn. Per jaar ontwikkelen meer dan 2000 vrouwen per jaar PTSS na hun bevalling. Bij negatieve bevallingservaringen hoor je vaak dat je blij moet zijn dat jij en je kind gezond zijn. Mijn visie is dat deze 2 factoren los van elkaar staan. Als jij negatief terugkijkt op jouw zwangerschap of bevalling is dat iets om serieus te nemen. EFT kan je helpen bij de verwerking hiervan. 
 
Post partum depressie(ppd)
 
Bij een groot deel van de vrouwen komt die roze wolk niet direct, voor sommigen lijkt hij nooit te komen. Door invloed van hormonen en alle dingen die gebeuren rondom een zwangerschap en bevalling kun je depressieve klachten ervaren of zelfs een post partum depressie ontwikkelen. Met EFT kan je heel veel kanten op om de depresieve klachten te verminderen. Neem dit altijd serieus want je doet het niet alleen voor jezelf maar ook voor je baby.
 
Miskraam en abortus
 
Twee onderwerpen waar vaak nog wel een taboe op ligt, je kan het misschien met niemand bespreken of krijgt geen begrip. Ik veroordeel je niet om de keuzes die je hebt (moeten) maken en help je met de verwerking hiervan. Ook al is iets misschien een bewuste keuze geweest mag je je daar echt wel rot om voelen.
 
Een miskraam, hoe vroeg in de zwangerschap ook is altijd iets naars. Dit kan een hoop verdriet en andere emoties losmaken. Rouw is iets dat tijd nodig heeft maar met EFT ondersteun je dit proces dat je uiteindelijk weer verder kan, misschien heb je al andere kinderen, of nog steeds een kinderwens. Daarvoor is het belangrijk deze gevoelens serieus te nemen en niet weg te stoppen.
 
Twijfel je of EFT je kan helpen neem dan contact met mij op.
Sluit Menu