EFT staat voor Emotional Freedom Techniques.

EFT is een techniek die westerse psychologie met oosterse wijsheid combineert. We kloppen op acupressuur punten om negatieve emoties los te koppelen van bepaalde gedachten of situaties. De herinnering blijft maar je kunt er weer neutraal naar kijken. Negatieve emoties maken plaats voor positieve. Het grote voordeel van EFT is dat er geen wachtlijst voor is en je merkt meestal na 1 sessie al verschil. Bij EFT blijf je niet praten over je problemen maar begin je gelijk met oplossen.

Waar kun je EFT voor inzetten?

EFT kun je inzetten voor alle problemen die te maken hebben met emoties, spanning of stress. Twijfel je of EFT voor jou kan helpen? Neem dan contact met mij op.

Wat gebeurt er precies?

Bij een EFT sessie identificeren we eerst het probleem. Bij heftige te verwachten emoties bij bijvoorbeeld trauma’s duiken we daar niet direct in de diepte. Pas als het veilig genoeg voelt ga je weer een stapje verder.

De therapeut vormt zinnen met jouw woorden en doet de kloppunten voor op zichzelf. Jij mag de zinnen nazeggen en klopt op je eigen lichaam. De kloppunten zitten op het hoofd, onder het sleutelbeen, onder je arm en op de vingers. Je zal verschillende sensaties in je lichaam kunnen voelen tijdens het kloppen bijvoorbeeld het stromen van energie, wisselingen in temperatuur, tintelingen, gapen en boeren. Alles is goed en de reacties verdwijnen ook weer vanzelf. Na een sessie zou het kunnen dat je je wat moe voelt maar in de meeste gevallen voel je je een stuk lichter en vrij.

Hoe boek ik een sessie?

Een sessie boek je gemakkelijk door contact op te nemen. De sessies worden helaas nog niet vergoed door de zorgverzekeraar. EFT is een techniek waar je direct verschil merkt en je voor de rest van je leven baat bij hebt. Als je de techniek eenmaal onder de knie hebt kun je hem altijd zelf thuis ook toepassen. Relatief simpele problemen kunnen we met maar een paar sessies(1-3) oplossen. Voor complexere problemen moet je rekening houden met een wat langer traject maar ook hierbij zul je merken hoe snel EFT werkt. Zie hier de tarieven.

Sluit Menu